luni, 31 mai 2010

Mari fotbalisti de ieri

M-am uitat sambata la amicalul Ucraina-Romania si ma intrebam la ce se gandesc fotbalisti si selectionerul dupa un meci ca asta. Sunt mai mult ca sigur ca se intreaba cum vor mai fi criticati prin presa si de catre cine pentru ca atata presiune pe capul lor pentru un simplu amical n-am mai vazut la nicio generatie trecuta.
O sa spuneti ca asa se intampla si in Anglia, Germania, Spania...cand pierd chiar si un simplu amical, dar aia zic ca sunt indreptatiti sa critice pentru ca asteptarile sunt mari, si ca aia sunt posibili campioni mondiali pe cand ai nostri pot fi cel mult campioni balcanici si atat momentan.
Ce atata critica?(zic eu), adusa chiar de fosti mari fotbalisti care insa n-au apucat aceste vremuri in care nu poti iesi la cina ca imediat apari in tabloide ca ai baut toata noaptea pana ti-ai omorat ficatul.
Daca marii fotbalisti de ieri(vezi Rica Raducanu, Cornel Dinu, Balaci, Dobrin, Sandu, Dumitrache...), care chiar ei spun ca rupeau restaurantele si barurile din acele vremuri chiar inainte de meciuri ar fi avut presa de azi,oare ar mai fi fost chiar asa de mari?
Ei n-au pierdut calificari importante oare? Ei de catre cine au fost criticati la momentul respectiv? Exista oare la vrema repsctiva cineva ca Banciu, Tolontan, Vochin, Geambasu si alti rai d'astia din presa?
Daca ar fi avut toate ,,conditiile'' de astazi cu tabloide, pitzipoance, paparazzi si ar fi avut viata extrasportiva pe care ei si-o povestesc la fiecare aparitie tv, marii fotbalisti ar fi ajuns oare la cluburi mari europene? Ar fi castigat si ei trofee internationale nu doar trofee nationale aranjate?

joi, 27 mai 2010

Tara nimanui

In tara nimanui:
- intalnesti oameni care cred ca bani lor fac pamantul sa nu se opreasca in loc;
- exista o bursa a nonvalorilor si cu cat nulitatea e mai perfecta cu atat cursul e mai ridicat
- se poate trai din promisiuni
- se poate trai cu cei mai putini bani pe cap de locuitor
- nu se cinstesc valorile
- nu se nasc eroi
- nu se nasc politicieni curati
- nu se nasc cantece patriotice
- orcine poate ajunge presedinte; fie el marinar, informator sau cizmar...
- e mai usor sa te pierzi decat sa te regasesti
- nu sunt venerati stramosii
- sunt oameni carora posteritatea le ridica statui
- oameni sanatosi mor in spitale
- dai spaga si ca sa-ti iei salariul
- politia este in greva
- sunt prea putini oameni onesti
- apocalipsa nu vine niciodata
- infractorii sunt protejati de lege
- intalnesti ciori cu diplome de privighetori
- ,,porcii'' mananca din farfurii de portelan

luni, 24 mai 2010

Romania, Te Urasc! - Greva CFR

Parerea mea, a unuia care circula destul de des cu Caile Ferate Romane o aveti aici, sau cel putin o parte din ea legata de conditii pentru ca n-as putea sa reproduc ura miilor de calatori din timpul grevelor asa ca nu ma pot baga in astfel de discutii.

Avand in vedere ca mai e doar o saptamana pana la urmatoarea greva generala la CFR intrebarile logice a unui necunoscator al sistemului vor fi:

Ce aveti fratilor cu noi? De ce nu faceti si voi greva doar la marfa? Nu ii loviti mai tare acolo? Nu va ganditi ca si noi avem un loc de munca unde n-o sa ajungem din cauza voastra?

Daca nu aveti solutii de unde sa va luati salariile, va da baiatu' care scrie;

- nu mai investiti nu stiu cate miliarde pentru atingerea vitezei fenomenale de 160 km la ora pentru ca din cauza infrastucturi nici trenurile super smechere de la japonezi nu vor ajunge in timp la destinatie.

- salariile ''patronilor'' vostri sunt mult prea mari pentru perioada asta si poate ar trebui sa incepeti sa-i intrebati pe ei cu tupeu

- renuntati la milioanele date prin sporurile stupide cum ar fi; orele festive, sporul pentru salariatii care au obtinut titlul stiintific de doctor, prime de vacanta etc.

- controlati ,,nasi'' in borsetuta la iesirea din program

Cautati solutii in alta parte si nu ne mai bulversati viata atat de tare pentru ca nu-i loviti pe ei ci pe noi, cei ca voi, cei care platim bilet si de la care va vin salariile.

Daca deja e gaura in buget si nu mai sunt bani de ce nu renuntati la greva de pe 31 Mai pentru ca nu va va aduce altceva decat pierderi de bani si nimic mai mult, si aceste pierderi inutile se vor recupera cumva, candva, de cineva.

vineri, 21 mai 2010

Material periculos

INFORMATII MATERIALE PERICULOASE

ANALIZA CHIMICA ASUPRA ELEMENTULUI

Element: Femeia
Simbol: F
Descoperitor: Adam
Masa Atomica: In jur de 54 kg dar poate varia intre 40-200 kg
Se gaseste: In cantitati mari in toate zonele urbane cu multe magazine

PROPRIETATI FIZICE:
- se topeste daca este tratata special
- intepatoare daca este tratata necorespunzator
- fierbe si ingheata fara un motiv anume
- poate avea suprafata acoperita cu un praf fin

PROPRIETATI CHIMICE:
- interactioneaza perfect cu metalele pretioase si indeosebi cu o mare varietate de pietre pretioase
- poate exploda spontan fara un avertisment prealabil
- poate avea un efect halucinogen asupra sexului masculin

SE UTILIZEAZA PENTRU:
- relaxare
- pentru tratarea mai multor afectiuni fizice sau psihice

miercuri, 19 mai 2010

Greva, revolutiile si haducii...

In istoria umanitati cand au existat momente ca asta prin care trecem toti globalizatii, in care ,,prostimea'' avea cutitul la os, s-au rasculat popoare, au fost lovituri de stat, revolutii, au aparut eroi, revolutionari, salvatori si zile nationale. Asa ca scoateti ''pumnalele'', scoateti ,,pistoalele'', scoateti ,, caii si flintele'' haiducilor...

marți, 18 mai 2010

PDL din nou pe sticla

Dupa ce au realizat ca nimeni nu le duce dorul si nici ca ratingurile televiziunilor n-au scazut pentru ca nu mai apar ei pe sticla, PDL-isti au reaparut aseara dupa ceva timp la realitatea prin domnul Preda...Injuraturi cat mai putine va dorim

Iliescu & Voiculescu

Toata lumea a ajuns sa dea sfaturi si solutii de criza, aseara pe antene domnii Iliescu si Voiculescu pozau in salvatori de parca acum au venit in Romania dupa un lung azil politic de 20 de ani, si nu au avut de legatura cu nimic din ce se intampla acum, si sunt niste ingerasi, si sunt imaculati...

luni, 17 mai 2010

Mandria

Ne cerem inapoi nu doar drepturile luate ci ne vrem inapoi si mandria pentru ca am plans, ne-am rugat de voi ca sa ne dati drepturile castigate printr-o revolutie, pentru ca practic v-am implorat pentru firescul lucrurilor.

Asa ca pentru ultima data va rugam sa ne dati mandria inapoi.

miercuri, 12 mai 2010

Tara de plangaciosi.

Suntem o tara de plangaciosi si toata ziulica nu auzim decat vaicareli; ca au scazut salariile, ca au scazut pensiile, ca au scazut alocatiile, ca uite ce a facut ala, ca uite ce a mai zis Basescu, ca daca nu pleaca Boc plangem, ca nu zboara avioanele, ca n-avem scoli, ca n-avem spitale, ca n-avem drumuri...iar pentru toate astea si multe altele ne plangem si plangem iar daca nu ne aude nimeni din colt de strada, din case, sau de la locul de munca, iesim in fata la guvern si plangem.

marți, 11 mai 2010

Crinut

Crinut de la PNL a venit pana in fata usilor unde se discuta doar sa spuna la teveu ca nu intra in sala.
Pitiponc suparacios du-te in sala si fa ceva pentru tara asta daca vrei si tu pe tronul ei.

vineri, 7 mai 2010

Eutanasiati prefectul

Domnule prefect...
...moldovean iesit din fundul Basescian, conceput pe ,,ulitele'' sucevene din Gura Humorului care propune legi in Bucuresti as vrea sa aflu ce ,,metode'' ai aplica in cazul semenilor tai care jefuies, ucid, violeaza, cersesc, bat la lumina zilei...
Iata mai jos doar cateva fapte infaptuite de cei pe care vrei sa-i omori domnule ,,Cainila''. Tu ce fapta mareata ai facut sau ai de gand sa faci???
Inca ceva, sa stii ca violenta este refugiul incomptentilor.

Bismarck, un Terra Nova ce apartinea unui macelar, s-a imbolnavit la un moment dat de scabie, iar macelarul l-a dat pe mana slujitorului sa il inece. Servitorul a ales un mal foarte abrupt ca sa-i fie imposibil bietului caine sa iasa din apa. Tot luptandu-se cu cainele care presimtea ca i se pregatea ceva rau, malul s-a surpat si au cazut amandoi in apa, in valurile tumultoase. Cainele fiind de talie mare a reusit sa innoate si nu numai, l-a scos din apa si pe servitorul ce se zbatea in ghearele mortii in apa involburata.
Traker - în 11 septembrie, după tragedia de la World Trade Center, alături de echipele de pompieri şi salvare care au căutat suprevieţuitori, s-a aflat şi Trakr, un Ciobănesc German. Salvatorul canin a reuşit să găsească supravieţuitori acoperiţi de moloz şi dărâmături, oameni care astăzi îi datorează viaţa acestui câine. În vara anului 2008 o companie din California a ales să-l cloneze pe Trakr.
Laika e dovada cum cainii o pot lua inaintea oamenilor, mai ales cand e vorba de calatorii in spatiu. Ea a fost prima fiinta care a iesit pe orbita.
Jonatan, apartinand poetului Langbein, l-a insotit intr-o plimbare prin padure, unde poetul si-a pierdut din greseala punga cu bani. Pe drumul spre casa poetul observa lipsa banilor si il trimise pe pudelul Jonatan sa caute punga cu bani. Intre timp un taran gasise punga cu bani si bucuros o bagase in buzunar. Jonatan il ajunse din urma si latra si sarea in jurul taranului. Acesta, neintelegand ce vrea cainele, l-a luat acasa crezand ca pudelul l-a indragit foarte tare. Insa a doua zi mare i-a fost mirarea cand a descoperit ca ii lipseau pantalonii. Jonatan gasise punga cu banii stapanului lui, insa neputand s-o scoata din pantalonii taranului, i-a tarat cu totul acasa la Langbein.


joi, 6 mai 2010

marți, 4 mai 2010

Marinarul

Boc tinea in mana o tava,
Pe care era o nava.

Base-ntins intr-un halat
S-a foit si-a comandat:
,,Pune tava langa pat
vreau sa termin de fumat.''

Peste o ora Boc revine:
geamul insa e deschis
si in pat nu mai e nimeni,
totul a disparut ca-n vis
si nimic nimic pe tava.

Base' a plecat pe nava...

luni, 3 mai 2010

Maneleza

Mi se pare doar mie ca pustanii din ziua de azi tre' sa vorbesca ''maneleza'' ca sa fie la moda?
Eram in tren, si in acelasi vagon erau si cativa adolescenti, cu totii victimeale sistemului actual de invatamant care vorbeau un fel de tiganeste (''pa nas''), cu influente din; mess, twitter, facebook, bamboo si desigur din manele. Rusine sa va fie domnilor profesori ca numai la bani si la greve va sta gandul, si ii trimiteti sa stea acasa pe net si sa asculte manele in loc sa faceti cumva o greva cu banderola alba, si sa predati limba romana si alte discipline ''uzuale'' asa cum o faceau profesorii de scoala veche. Sau poate chiar voi predati ''maneleza''?
Unde sunt liniile date la palme, sedintele fata in fata cu parintii, frica de profesori pentru ca repetenta nu-i mai sperie deloc, poate chiar e considerata cool.