miercuri, 30 iunie 2010

Copilarie

Care este primul lucru care va vine in minte cand va ganditi la copilarie? Prieteni? Scoala? Muzica?
Care este lucrul pe care-l regretati cel mai mult din copilaria voastra???
Va mai doriti lucrurile pe care le doreati in copilarie? Vi le cumparati acum?
Va mai doriti sa simtiti gustul copilariei? Sucurile, gumele, aerul, inghetatele...
Va doriti sa va intoarceti in copilarie? Sau n-ati ''plecat'' niciodata?

luni, 28 iunie 2010

Spaga

Spaga in Romania a devenit ca un drog sau ca fumatul,parca intri in sevraj daca cel caruia vrei sa-i dai nu primeste sau daca cel de la care vrei sa primesti nu iti da nimic.
De spaga auzi peste tot fie ca e vorba de clinici particulare sau spitale de stat, fie ca e un service auto sau ai de trecut un examen, fie ca e vorba de o reparatie a unui produs aflat in termenul de garantie sau pentru o simpla angajare...fie ca e vorba de un loc de consilier la primarie sau chiar de functia de presedinte.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Razboi pierdut

OK! Pentru ca una din doua legi n-a trecut acum vom simti cu adevarat marea criza pentru ca singura solutie aplicabila imediat este cresterea TVA pana la 24%.
Pensionarii au castigat doar o lupta nu si razboiul iar ofensiva guvernului va sangeroasa iar pensionarii vor suferii mult mai mult cand se vor scumpi medicamentele si cosul zilnic.
Opozitia este foarte slaba, ei pierzand sansa de a castiga procente serioase in randul populatiei pentru ca discursurile lor au fost unele politice in loc sa vina cu solutii reala de iesire din criza la cateva minute dupa anuntarea verdictului CC.

vineri, 25 iunie 2010

CM in Romania

Daca vreodata s-ar produce inimaginabilul si de nevoie FIFA s-ar vedea obligata sa organizeze cupa mondiala la fotal in Romania, oare in ce judete vor fi construite stadioane pentru acest eveniment? Vor castiga oare baronii locali sau superbele peisaje din tara noastra? Peisaje cu care am putea atrage si mai multi turisti dupa terminarea campionatului.
Cu ce ''vuvuzele'' ii vom innebuni pe suporteri si vom aduce sume uriase la buget sin vanzarea lor? Oare cu naiul?
Desigur e doar o utopie dar daca am avea infrastructura necesara si poate alti conducatori de sisteme, cred ca macar am putea spera.
Cata spaga ar face politia cu atatia turisti, poate chiar asta ar trebui sa fie mascota turneului un politist cu mana intinsa imbracat in tricolor si cu o pusculita in forma de minge de fotbal.

joi, 24 iunie 2010

Clarvazatorul

Daca despre Diaconescu pot spune ca n-a putut sa prevada ca va iesi precum Becali cu catusele la mana in fata camerelor de filmat, despre colegul lui nu se poate spune decat ca este cel mai mare prost clarvazator si impostor daca n-a putut vedea acest major lucru (aviz credulilor care apeleaza la vrajitoare si clarvazatori), putea si el sa-i spuna DDD-ului ca vede ceva lanturi groase la mana lui in viitorul apropiat.
Nu se poate spune ca nu le convine situatia in care se afla acum pentru ca se muleaza perfect pe genul de emisiune facuta de DDD iar audienta in ultima vreme era in scadere plus ca daca va fi eliberat fie si dupa cele 29 de zile, va urma un serial care va face concurenta la numar de episoade cu Tanar si nelinistit.

Dictatura

Radem, glumim dar usor usor ne indreptam catre o dictatura sigura. Impozitarea excesiva a bogatilor, includerea presei ca si inamic al statului in noua lege CSAT, fondul de solidaritate, ascultarea legala a telefoanelor, legea ANI, taierea drepturilor castigate...Toate aceste legi dezbatute de opinia publica doar cateva zile dupa care trecem mai departe si le uitam nu face decat sa fie aplicabila orice fel de lege oricat de tampa ar parea ea. Exact pe aceasta procedura se bazeaza si initiatorii legilor.
Urmeaza incet dar sigur modificarea constitutiei pentru ca Basescu sa mai poata candida macar o data.

miercuri, 23 iunie 2010

Impozit de solidaritate

Din ce in ce mai des aud ca se pune problema ca ,,bogatii'' (ar trebui totusi definiti bogatii pentru a nu se intelege doar cei din top 300), sa fie impozitati mai mult (ceea ce oricum sunt), in baza unui fond chipurile de solidaritate, totul ok pana acum si nimeni n-o sa-i planga ca dau mai multi bani, dar si daca ii dau ce se va face cu ei ? Oricat de multi bani ar avea statul nu ar fi pentru el decat o comoara din care se vor infrupta cei care-l conduc si nicidecum nu vor fi marite salariile, nici nu vor fi facute mari investitii si bineinteles ca nu se vor baga acesti bani nici in spitale si nici in scoli.

marți, 22 iunie 2010

Unde e Vanghelie?

Stie cineva unde a disparut Vanghelie? "Rasfoiam" un blog despre "almanahe" si mi-am dat seama ca el lipseste circului politic care si-a montat in mod abuziv cortul in tara noastra si care la cat de multa audienta face e posibil ca sa ramana ceva timp. Revenind la disparitia domnului Vanghelie, chiar asa sa dispara el fara sa lase niciun biletel sau sa dea un sms pe unde sta ascuns ca se ingrijoreaza populatia si acum face nenea D Diaconescu D un serial de cateva sute de episoade (direct de la DNA).
Oare disparitia sa are legatura cu Voicu?

luni, 21 iunie 2010

Ce va urma?

Prezentul e straniu dar viitorul este foarte incert si cenusiu pentru ca si daca vom scapa de guvernarea actuala si de presedintele actual nu am avea pe cine sa punem in loc.
Am vazut zilele trecute un sondaj despre optiunile romanilor pentru functia de presedinte daca ar fi alegeri saptamanile astea iar in mod surprinzator tot Basescu era primul, dar daca-l excludem pentru ca in mod normal nu mai are voie sa candideze (asta daca nu apare o modificare de ultim moment), urmatorul ar fi pitziponcul de Antonescu deci o solutie destul de proasta si asta pentru ca PNL-ul nu va avea majoritate in parlament si bineinteles ca se vor alia tot cu PDL, iar daca populatia l-ar vota pe Ponta ne-am intoarce cu ceva timp in urma deci nici vorba de solutie de viitor.

duminică, 20 iunie 2010

De la campionat

Pentru cei cu rabdare de fier si foarte curiosi din fire precum si pentru cei care n-au ce face, am postat imnurile nationale ale tarilor participante la campionatul African.
Argentina - Oid, Mortales
Africa de Sud -Nkosi Sikelel iAfrica & Die Stem van Suid Afrikao
Anglia - Good Save the Queen
Algeria - Kassaman
Australia - Advance Australia Fair
Brazilia - Hino Nacional Brasileiro
Camerun - Chant de Ralliement
Chile - Himno Nacional de Chile
Coasta de Fildeş - L'Abidjanaise
Danemarca - Der er et Yndigt Land
Elveţia - Swiss psalm
Franţa - La Marseillaise
Germania - Das Lied der Deutschen
Grecia - Imnos pros tin Eleftherian
Ghana - God Bless Our Homeland Ghana
Honduras - Tu bandera es un lampo de cielo
Italia - Fratelli d'Italia
Japonia - Kimi Ga Yo
Coreea de Nord - Aegukka
Coreea de Sud - Aegukka
Mexic - Himno Nacional Mexicano
Nigeria - Arise Oh Compatriots, Nigeria's Call Obey
Noua Zeelandă - God Defend New Zealand
Olanda - Wilhelmus van Nassouwe
Paraguay - Paraguayos, República o Muerte
Portugalia - A Portuguesa
Serbia - Bože pravde
Slovacia - Nad Tatrou sa blyská
Slovenia - Zdravljica Naprej zastava slave
Spania - Marcha Real
S.U.A -The Star Spangled Banner
Uruguay - Orientales, la Patria o la tumba

vineri, 18 iunie 2010

Comentatori

Cat de apropiate or fi gradele de rudenie ale comentatorilor sportivi de la TVR cu cineva din conducere, sau cat de groasa a fost spaga data pentru ocuparea acestori posturi?
De departe sunt cei mai varza comentatori de fotbal pe care i-am auzit eu vreodata de cand ma uit la meciuri.
Astia de la fotbal si cu ala de la Formula 1 care aparea in poza stand in spatele lui Schumacher ca un copil care sare in sus atunci cand un fotbalist da interviuri, si spunea ca e prieten bun cu el.
N-au nicio treaba cu fotbalul, repeta un lucru de cel putin 3 ori ca sa ne intre bine in cap, nu sunt atenti la faze, pocesc numele jucatorilor...
L-am auzit pe unul spunand ,,Côte d'Ivoire'' de parca nenea de la tara care s-a oprit si el din sapa pentru a se destinde si el in fata televizorului, stie ce inseamna ,,cot di voar''.
Ala de la meciul Uruguay - Bafana-Bafana (adica Africa de Sud pentru prostime), nu a vazut ca la golul lui Forlan mingea a fost deviata si d'aia a luat directia aia, nu a vazut nici macar in zecile de reluari ci abia dupa 15 min s-a trezit si el.
Aia de la Spania-Elvetia il tot pomeneau pe David Silva la minge desi saracu' iesise de cel putin 20 de mminute si nici macar nu-l incurcau cu David Villa care nu era antrenat in faza respectiva.
Iar despre numele echipelor n-am cuvinte decat Bafana-Bafana, Vulturi verzi, Panzerele, Portocalele........
Mai bine lasati trompetele alea sa urle ca poate e o impresie falsa ca ne doare capu' de la ele si nu de la comentariile voastre.

Sa nu uit poza cu Miki :)


miercuri, 16 iunie 2010

Istorie

Ca si popor avem in spate multa experienta in a fi chinuiti iar din aceasta grea experienta, oamenii si guvernele nu au invatat nimic si nici nu au actionat conform principiilor.
In prezent evenimentele importante sunt facute in general de bufoni, iar la stiri nu sunt prezentate realitati si se creeaza o falsa istorie.
Istoria poporului nostru reprezinta ceea ce suntem si motivul pentru care suntem asa iar viitorul e aici, e acum, iar de viitor ne e foarte teama nu de trecut.

luni, 14 iunie 2010

Morala scazuta

Morala scazuta pe care o avem in aceste momente este un rezultat al felului in care traim de zeci de ani. Devenim mincinosi, vicleni, violenti si acri, nu mai socializam, copiii nu mai au exemple de urmat, nu mai radem asa mult, avem insomnii iar viata ni se scurteaza mult mai repede.

vineri, 11 iunie 2010

Civilizat si normal

In mod civilizat si normal, planul guvernului de iesire din criza economica si sociala ar trebui sa fie la fel pentru toata lumea, indiferent de vârstă, etnie, clasa sociala, profesie, cult religios, indiferent daca esti bogat, de clasa de mijloc sau sarac, masurile trebuiesc aplicate tuturor, dar cum guvernul actual are mare grija de cei care detin unele mijloace, e foarte greu de facut o uniformitate in aplicarea acestor legi, asa ca atunci cand este vorba de taieri de bani si drepturi nu toata lumea este de aceeasi religie.

joi, 10 iunie 2010

Posturi moldovenesti

Vorbim aceeasi limba, ne complimentam unii pe ceilalti ca suntem frati, politicienii ambelor state fac legaturi de sange intre ei, le acordam cetatenia fara nicio problema, ei au nevoie de sprijinul nostru, noi avem nevoie de credinta lor, avem o istorie comuna si totusi nu avem niciun post tv din Republica Moldova.
Avem atatea posturi tv de umplutura (vezi OTV, Eurochanel, TVRM, TVR Cultural, TVR3, TV5 samd), si totusi niciunul din Republica Moldova.
Nu am cunostinta dar poate in judetele Moldovei se prinde ceva dar nicio retea nu retransmite la nivel national decat pe TVR2 avem un mic jurnal retransmis din Moldova.
Am inteles ca in comunism era ceva mai greu daca nu chiar imposibil, dar acum?

miercuri, 9 iunie 2010

Playground pentru barbati

Nu credeti ca in toate magazinele mari de haine pentru femei ar fi necesar chiar la intrare in magazin un playground pentru barbati?
Un loc cu canapele moi ori fotolii cu masaj, cu o plasma mare pe care sa fie difuzate numai faze super din fotbal, bauturi alcoolice si non-alcoolice reci...

luni, 7 iunie 2010

Propunem guvernului roman...

Unde naiba s-a rupt firul?
Ce si-au propus cei care au pornit revolutia la Timisoara acum 20 de ani si ce au realizat politicienii pana acum...
Am subliniat in manifestul de acum 20 de ani doleantele pe care chiar si dupa doua decenii inca le mai cerem:
- revitalizarea economiei, invatamantului, sistemului sanitar
- respectarea drepturilor castigate
- o viata mai sigura prin pedepsirea nu numai a comunistilor ci si a infractorilor care sunt lasati liberi

Pentru ce au murit??? In zadar ca e la fel.

Ne cerem iertare pentru ca n-am reusit.

vineri, 4 iunie 2010

Guvern de specialisti

Ei sunt specialistii din guvern care vor sa ne scape de criza:
- Prim-ministru Emil Boc - Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică,Universitatea „Babeş - Bolyai”, Cluj - Napoca
- Viceprim-Ministru - Markó Béla - Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, Facultatea de Filologie
- Ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga - Facultatea de Mecanica , Institutul Politehnic “Traian Vuia”, Timisoara
- Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Adriean Videanu - Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi
- Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi - Institutul Teologic Universitar, doctorat în Antropologie religioasă şi Istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris IV-Sorbonne
- Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Radu Berceanu - Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Construcţii Aerospaţiale
- Ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély - Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Timişoara
- Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Gabriela Udrea - Universitatea Naţională De Apărare "Carol I", Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Facultatea de Studii Juridice si Administrative, Bucureşti
- Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea - Universitatea Bucureşti Facultatea de Drept, Şcoala Militară de Ofiţeri Activi - Sibiu
- Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional Kelemen Hunor - Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Filosofie – Istorie
- Ministrul Justiţiei Catalin Marian Predoiu - Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept
- Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Gabriel Sandu - Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ
- Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Mihai Constantin Şeitan - Institutul Politehnic Bucuresti Facultatea de Automatica si Calculatoare,
- Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Daniel Petru Funeriu - Inginer în Chimie European Higher Institute for Chemistry Strasbourg
- Ministrul Sănătăţii Cseke Attila - Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Specializarea Drept
- Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Mihail Dumitru - Licenţiat în Economie Agrară, Facultatea de Economie Agrară, Academia de Studii Economice, Bucureşti
- Ministrul Finanţelor Publice Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu - Academia de Studii Economice, Absolvent al Facultăţii de Comerţ, România

miercuri, 2 iunie 2010

Prime time

La ce naiba ma uitam eu aseara in prime time, zapand plictisit prin zecile programe tv.
E ciudat ca pe vremea comunismului aveam doar un post si implicit nu prea aveam la ce sa ne uitam, iar acum avem zeci, sute, mii poate chiar zeci de mii de posturi daca le socotim si pe cele online si tot nu avem la ce sa ne uitam.
Pe PRO TV binenteles stiri sangeroase citite de pe prompter cu zambetul pe buze urmat filmul Mr. Deeds care cred ca e difuzat trimestrial, la fel ca si toate filmele cu Steven Seagal (cred totusi ca asta are film saptamanal in Romania, azi e cu el),si Jackie Chan (despre care cred la fel are cate un film saptamanal pe posturile romanesti), iar mai tarziu am avut State...
Astia de pe Antena 1 s-au prostit tare rau iar la Observatorul de la sapte era Oana Zavoranu si Pepe urmati dupa publicitate de Moni si Iri. Aaa si intre ele a fost o somatie de la CNA pentru stupizeniile din emisiunea pacatoasa de la miezul nopti.
Pe TVR 1 film serial chinezesc, Buuun! NEEEEXT.
Pe TVR 2 film nemtesc (nu stiu daca serial sau blockbuster) NEEEEXT...
Astia pe PRIMA au un film pentru copii, de inteles ca doar a fost ziua lor, daca era o zi obisnuita probabil aveam Fermier caut nevasta.
La B1 vad Sase vine...??? si schimb repede speriat dupa care imi dau seama ca era Sase vine presa :), dupa care vine Nasu cu solutiile lui de criza alaturi binenteles de PDL-isti.
Pe Antena 3 vesnica transmisiune dintr-un spital in care pacientii care se cred politicieni si sunt lasati sa-si dea cu parerea fiind arbitrati de sefii pacientilor Grecu, Firea, Gadea, Badea...
Pe Realitatea aceleasi reality show-uri politice transmise in direct din ospiciu.
National serial indian, WTF?...
Pe Acasaaaa telenovela urmata de alta telenovela care este si ea urmata de alta telenovela dupa care si aceasta telenovela este urmata de alta telenovela...
Pe Kanal D, Nora pentru mama...!? Realizatoarea Cristea o intreba pe o tanti daca se poate intapmla ceva la mare intre un baiat si o fata in 5min...No comment...apoi una dintre cele mai tampe emisiuni Casatoreste-te cu mine...
Pe Antena 2 Emisiuni cu pitzipoance care ieri erau printese de ziua copilului si tampitu' de Duban care vorbea de chiloti de fata cu copii dupa care Tonomatu'
La OTV...DDD si atat, ca nu pot sta sa vad ce invitati are.
La Taraf muzica de ,,camera''. Cand am butonat era un remix dupa melodia ''daca ai stiiii si tuuu, banii n-aduc fericireaaaaa'' ta,ta,ta,ta... dupa care apare Guta cu mustata si fara WTF!!!...
Pe Etno si Favorit muzica populara cu prezentatoare imbracate in fuste scurte si decoltate. Unde e Murarescu?
La GSP si Digi Sport emisiuni despre fotbal si fotbalisti din Romania. Care fotbal si care fotbalisti din Romania?
Pe Sport.ro concurs de misss????? pe canal de sport??? Aaa e concurs de miss la emisiunea aia sportiva in care concurentii mananca gandaci, rame si alte chestii provocatoare de voma.

Recunosc totusi ca mai suntem salvati de canalele de filme, seriale si muzica precum si de cele cu documentare si avem un usor avantaj fata de cele 3 ore de program din vremea comunismului.

marți, 1 iunie 2010

Revenire cu suflet

Belu si Bitang s-au saturat in sfarsit sa stea pe langa politicieni si au revenit la adevarata lor meserie de antrenori ai lotului de gimnastica, poate in felul asta vom reveni acolo unde eram la gimnastica inainte ca ei sa plece. Aceasta revenire banuiesc ca este facuta din inima pentru ca de bani nici nu se poate pune problema.
Succes

Viitorul Romaniei

Tocmai ce s-a terminat finala cupei Hagi-Danone castigata de copiii Pitesteni cu 3-1 in fata celor Timisoreni. Nu spun decat: Mama ce fotbal! Mama ce jucatori! Mama ce goluri! Mama ce atacuri! Mama ce portari! Mama ce faze!
Peste putini ani doar cu jucatori din aceste doua echipe, nationala ar deveni super putere fotbalistica!
Unde oare se pierd aceste ,,briliante''?
Oare banul, influenta, nepotismul primeaza in fata talentului?

Noul prim-ministru?

Mi se pare doar mie ca doamna Udrea iese din ce in ce mai in fata?
Se ia de guvern si ii spune sa plece daca solutiile luate nu au efect? Hai sa fim seriosi un pic, si sa privim aceste vorbe ca un covor rosu pe care si-l aseaza doamna Udrea ca o adevarata gospodina ce este in fata scaunului de prim-ministru si de ce nu chiar de presedinte de partid. Pentru ce se discuta oare amanarea alegerilor in PDL? Poate probabil ca Domnul Boc sa isi mai atraga ura colegilor si sa-si mai piarda sustinerea in partid. Deja din ce in ce mai multe voci il critica prin toate mijloacele, vezi Stolojan, Preda, Udrea, Cezar Preda, Sever Voinescu, Boureanu, Blaga, Frunzaverde...
De la cine oare si-ar dori Basescu sa-si ia partidu' inapoi? De la Boc sau de la Udrea?
Vom avea in curand prima femeie premier in Romania?