joi, 30 aprilie 2009

Cea mai frumoasa parte a ... ce vreti voi.

Azi pe blogul lui Cabral:

De ceva timp ma gandesc la o treaba… oare care-o fi cea mai frumoasa parte a zilei?
Sa fie dimineata, cu lenevitul in pat, cu snooz-ul de la telefon butonat la fiecare 3 minute si cu gandul ca poate azi chiar reusesti sa intarzii la munca, cu soarele care-ti zambeste vesel prin gemuletul de la baie in timp ce-ti smotocesti gingiile si dintii cu periuta, gandindu-te care-i primul lucru pe care-l vei face cand ajungi la munca? Sa fie dimineata cu omleta EI cu de toate, cu lingurita alergata prin cana de ceai englezesc, cu dialogul ala rasfatat prin casa in timp ce incerci sa-ti aduci aminte unde ai aruncat de cu seara cureaua rosie cu albinute…
Sau sa fie oare pranzul ce-ti aduce pauza de la serviciu, cu cele 25 de minute de stat pe iarba cu nasul in flori si cu ochii dupa lacul care acum e umplut pana la refuz? Pranzul, cu soarele puternic ce-ti arde deja pielea si te face sa visezi la mare si la nisip si la stat degeaba cu o Coca-Cola rece ca… pranzul sa fie cea mai frumoasa parte din zi, atunci cand ai o mica pauza si rontai ceva, multumit ca iti tragi sufletul…?
Sau poate seara… cand te intorci de la munca, cand te revezi cu EA sau cu EL si intr-o cuibarire de zile mari pe canapeaua de la IKEA flecariti vrute si nevrute despre ce s-a intamplat la serviciu, va faceti planuri de vacanta si apoi, usor nauciti de ora tarzie va cuibariti in pat, gandindu-va la problemele de la munca de a doua zi…? Seara sa fie cea mai frumoasa parte a zilei?
Hei, dar oare de ce se invarte toata viata noastra in jurul serviciului si problemelor de la munca?!


Opinia multora, e ca fiecare parte a zilei, fiecare secunda e frumoasa si tre' traita cu intensitate maxima pentru ca n-avem decat o viata (boring).
Opinia mea: daca dimineata nu vrem sa ne trezim devreme ca s-o luam usurel spre munca, daca suntem deja obositi cand ajungem la munca pentru ca am tot schimbat vitezele (sau pedalat)timp de-o ora pana la munca, daca jobul la moda este sa fii capitanul de laptop si nu facem decat sa stam ''in barca pe net'' timp de 6 ore minim, si daca asteptam cu ochii mijiti de somn si plictiseala ora la care tre' sa debarcam, atunci cu siguranta cele mai frumoase parti ale zilei (din saptamana de lucru nu si a zilei de weekend pentru ca aici e alta poveste), sunt dupa orele de lucru atunci cand facem ce ne place fiecaruia, bere, cola, prieteni, oras...........................................completati voi ce va place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu