marți, 26 mai 2009

Everun S32S

















Indragim laptop-urile si multi dintre noi nu concep viata fara ele. Le consideram excelente
tinand cont de performanta si portabilitate, dar in special datorita preturilor care au devenit foarte atractive.Fie ca ne convine sau nu, intr-un viitor nu foarte indepartat, laptopul va fi inlocuit de un dispozitiv mai mic, cel putin la fel de puternic si cu o autonomie mult sporita!
Chiar daca fenomenul UMPC nu a prea prins in Europa, in Asia lucrurile stau cu totul altfel. Coreea de Sud este raiul acestor gadget-uri, lansate de catre companii mai mult sau mai putin cunoscute.Una dintre aceste companii este Raon Digital. Solutia lansata de sud coreeni costa aproximativ 830 de dolari, pret comparabil cu cel al unui notebook entry-level.
Everun S32S este un gadget plin de functii, porturi si butoane. Poti sa cuplezi la el aproape tot ce iti pofteste inima, pentru asta existand porturi USB 2.0, audio si microfon, precum si interfetele fara fir Bluetooth 2.0 cu EDR si WiFi b/g! Daca ai o camera foto, poti transfera pozele in cateva clipe, gratie functiei de USB host.
UMPC-ul are o tastatura Qwerty un pic ciudata, asezata astfel incat sa fie usor de folosit cand gadgetul sta in pozitie portrait. Mai exista o serie de butoane pentru acces rapid la aplicatii, o tasta navigationala cu 4 directii si o suprafata ce tine loc de mouse. Daca esti genul care indrageste touchscreen-ul, poti utiliza stylusul pe display-ul de 4.8 inci cu o rezolutie super de 800 x 480 pixeli!
Everun este echipat cu un procesor AMD Geode LX900 ce ruleaza la frecventa de 568 Mhz. Nu este o frecventa mare, insa in combinatie cu memoria RAM de 512 MB rezulta destul putere pentru sistemul de operare Windows XP.
Lui Everun S32S ii lipseste unitatea optica, cu mentiunea ca poate fi conectata una externa. Trebuie sa recunoastem ca un iubitor de gadgeturi nu se poate declara nemultumit, tinand cont de faptul ca exista un cititor de carduri multi format si porturi USB 2.0 care se ocupa de transferul datelor.
Spatiul de stocare nu este impresionant. O unitate SSD de 32 GB a fost aleasa de producator, punand accentul pe performanta in detrimentul capacitatii. SSD-ul nu are parti in miscare, este mult mai rapid decat unitatile HDD si consuma o cantitate de curent electric sensibil mai mica.
Acumulatorul inclus asigura o autonomie de aproximativ 4.5 ore, tocmai buna pentru filme, internet si, de ce nu, chiar jocuri.
Potrivit Vega Mall, magazinul din Coreea care comercializeaza acest UMPC, pretul este de aproximativ 830 dolari. Doritori ar exista si la noi, insa tinand cont ca firmele romanesti nu prea se incumeta sa importe asemenea produse, si daca ar importa ele ar veni la preturi cel putin duble, avem suficiente motive sa ne cam luam gandul de la Everun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu