marți, 29 septembrie 2009

Romania, Te Urasc! Ep.1 - SUUB

Despre spaga pe care tre' s-o dai in spitalele din Bucuresti (Romania), stim cu totii, s-a tot scris si se va mai scrie, exista si va exista mereu, e un lucru normal, cotidian si despre care chiar e bine sa se scrie pentru ca atunci cand te afli in momentele cele mai grele sa stii ce ai de facut.
La un moment dat s-a spus ca se va legaliza spaga si ca va disparea, ERONAT, atunci vom da spaga la spaga si va fi amar de noi. Eu zic s-o lasam asa pentru ca nu va disparea niciodata indiferent ce legi, ce persoane vor exista.
Vorbim acum de spaga pe care tre' s-o dai in ''Spagalul'' Municipal Bucuresti (SUUB).
1. te incalzesti cu o mica spaguta data tiganusilor pentru un loc de parcare, pentru ca la cat loc este in jurul spitalului nu s-a gandit nimeni sa faca o parcare ca lumea fara sa stai cu frica ca-ti zgarie tiganusul masina daca nu-i dai ceva.
2. ca sa ajungi sa intri fara sa fii luat la intrebari si sa fii tinut in fata spitalului ca un milog, tre' sa palmezi 5 lei si sa-i dai portarului ca sa urci fara probleme asta daca nu vrei sa astepti pana la ora 2 cand sunt vizite (tre sa-i palmezi ca cica ''sefu sunt camere aici'').
3. ca cel drag sa aiba parte de un pat curat si sa nu stea cu plosca la nas tre' sa bagi in pusculita infirmierelor (2/zi), cel putin 200 mii.
4. ca ruda/prietenul sa fie bagata in seama de asistente dupa operatie si sa se poarte frumos cum ar trebuii de fapt, fara sa sparga vene, sa-l puna intr-un pat bun, fara sa-l lase sa se inece in propria voma, si ca sa-ti permita sa stai langa ea/el dupa operatie tre sa cotizezi milioane pe tura (2-3 asistente/tura, 4-6 asistente/zi).
5. ca operatia sa decurga bine si binenteles ca cel drag sa fie bagat in seama dupa ce se trezeste, tre' sa cotizezi obligatoriu la doctor.
6. ca sa fie adormit cum trebuie si sa nu simta bisturiul cum ii sfasie carnea trebuie sa aiba bani in manuta in sala de oparatie si sa-i bage in buzunarul anestezistului.
7. ca sa nu fie aruncat de pe targa in pat, si ca sa fie pus si transportat lin, tre sa inscrii si la brancardieri.
8. daca vrei sa-ti iei ruda cu masina la externare din fata spitalului tre sa-l atingi si pe portar.

S-au schimbat multe si mare parte din ei pozeaza in oameni corecti si chiar te tin de mana cand vrei sa le bagi in buzunar, dar nici acum cand am capatat experienta in buzunarit, nu pot face diferenta daca vor sa-ti scota mana din buzunar sau ti-o indeasa.

3 comentarii:

  1. Prost este acela care da spaga.....,din pacate nimic in Romania nu functioneaza, cum se practica la SUUB intalnesti si la alte spitale.
    In primul rand daca te referi la parcarea de pe Splai nu este a spitalului, daca nu vii in programul de vizita portarul isi face datoria ca isi asuma un risc cand lasa un vizitator sa intre si in rest brancardier, infirmiera, asistenta......isi fac datoria ca nu toti/toate asteapta in schimb bani, iar medicii normal ca trebuie sa le dam banii nu conteaza ca vii pt o interventie chirurgicala sau un simplu consult.

    RăspundețiȘtergere